Τα 4 καλύτερα φορητά κλιματιστικά του 2023

15
Τα 4 καλύτερα φορητά κλιματιστικά του 2023

Τα φορητά κλιματιστικά δεν είναι τόσο κινητά όσο υποδηλώνει το όνομά τους και είναι επίσης ένας από τους πιο δυνατούς και λιγότερο αποτελεσματικούς τρόπους για να δροσίσετε ένα δωμάτιο. Αλλά αν δεν έχετε κεντρικό αέρα και το AC παραθύρου δεν αποτελεί επιλογή, ένα φορητό AC είναι ο επόμενος καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τη ζέστη—και αν αυτό ισχύει για εσάς, προτείνουμε το Midea Duo MAP12S1TBL. Είναι πιο αθόρυβο, πιο ισχυρό και γενικά πιο ευχάριστο να ζεις από σχεδόν οποιοδήποτε από τα άλλα δύο ντουζίνα φορητά AC που έχουμε δοκιμάσει (και τα εκατοντάδες άλλα που έχουμε ερευνήσει) από το 2016.

Η επιλογή μας

Midea Duo MAP12S1TBL

Η αυτόνομη εγκατάσταση διπλού σωλήνα και ο ισχυρός συμπιεστής μετατροπέα του Midea Duo το καθιστούν καλύτερο στην κλήση με ακριβές επίπεδο άνεσης, ενώ είναι πιο αθόρυβο και πιο αποτελεσματικό από άλλα μηχανήματα συνολικά.

Τα περισσότερα φορητά AC είναι αρκετά παρόμοια, αλλά το Midea Duo MAP12S1TBL προσφέρει καλύτερα απόδοση ψύξης από άλλα μοντέλα, ενώ καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και κάνουν λιγότερο θόρυβο. Αντί να λειτουργεί μόνο με τη μέγιστη ταχύτητα ή τίποτα, ο συμπιεστής που τροφοδοτείται από μετατροπέα της Midea μπορεί να λειτουργεί με συνεχώς μεταβαλλόμενη ταχύτητα, επομένως η μονάδα έχει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο φτάνει την επιθυμητή θερμοκρασία σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας. Στις δοκιμές μας, ήταν επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό στη διανομή του κρύου αέρα, χωρίς να αφήνει ποτέ διαφορά θερμοκρασίας μεγαλύτερη από 1 βαθμό σε όλο το δωμάτιο. Σε αντίθεση με τα φορητά μονό σωλήνα που συνιστούμε συνήθως, το Duo έχει μια μοναδική ρύθμιση „σωλήνας-σε-σωλήνα“ όπου η εξάτμιση και η εισαγωγή χωρίζονται σε δύο ξεχωριστούς αγωγούς που περιέχονται σε έναν μόνο μεγαλύτερο σωλήνα, καθιστώντας το ακόμα πιο αποτελεσματικό. Είναι επίσης ένα από τα πιο αθόρυβα φορητά AC που έχουμε δοκιμάσει ποτέ, με ένταση που μετριέται σταθερά κάτω από τα κανονικά επίπεδα συνομιλίας. Το Midea προσφέρει επίσης όλες τις τυπικές δυνατότητες έξυπνου σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης Amazon Alexa και Google Assistant, ενώ η εφαρμογή smartphone και το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες επιλογές για προσαρμοσμένο έλεγχο.

Επίσης υπέροχο

LG LP1419IVSM

Αυτό το φορητό AC προσφέρει πολλά προσεγμένα χαρακτηριστικά, όπως συμπιεστή διπλού ρότορα μεταβλητής ταχύτητας, ενσωματωμένο σωλήνα για ευκολότερη εγκατάσταση και βολική τσέπη αποθήκευσης.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $700.

Εάν το Midea Duo δεν είναι διαθέσιμο, το LG LP1419IVSM με μονή λάστιχο είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για φορητό AC με αποδοτικό συμπιεστή που λειτουργεί με μετατροπέα. Έχει παρόμοια διάταξη συνολικά, με ενσωματωμένο σωλήνα και ανεμιστήρα που είναι τοποθετημένος στην κορυφή που κάνει το AC να ακούγεται σαν να εισπνέει και να βγάζει με σταθερούς λευκούς θορύβους και δροσερό αέρα, καθώς και όλες τις ίδιες λειτουργίες του smart home. Είναι ελαφρώς πιο ακριβό από το Midea και μερικοί αναγνώστες έχουν παραπονεθεί για τη χροιά του ήχου του (αν και δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα με αυτό), αλλά γενικά εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα φορητά κλιματιστικά που μπορείτε να βρείτε.

Επίσης υπέροχο

Το Frigidaire Gallery Cool Connect GHPC132AB1 μας εντυπωσίασε όχι μόνο με την ικανότητά του να διατηρεί σταθερή ψύχρα σε όλο το δωμάτιο μέσα στο μισό βαθμό, αλλά και με την εκπληκτικά χαμηλή απόδοση του. Παρόλο που δεν έχει την ίδια ισχύ ή απόδοση με ένα μοντέλο μετατροπέα όπως το Midea ή η LG, το Frigidaire με ένα σωλήνα κατά κάποιο τρόπο ανεξήγητα κατάφερε να λειτουργεί σε ακόμη χαμηλότερη ένταση στις δοκιμές μας, ξεπερνώντας και τα δύο φορητά AC κατά περίπου 2 ντεσιμπέλ. Ωστόσο, το κιτ εγκατάστασης παραθύρων δεν ήταν τόσο στιβαρό, και ενώ πρόσφερε όλες τις ίδιες δυνατότητες έξυπνου σπιτιού, αντιμετωπίσαμε κάποιες απογοητεύσεις με τον τρόπο που λειτουργούσαν.

Επιλογή προϋπολογισμού

Black+Decker BPACT14WT

Αυτό το δημοφιλές μοντέλο ταιριάζει με τις άλλες επιλογές μας όσον αφορά την απόδοση ψύξης, αλλά είναι φθηνότερο—έχει κομψά κουμπιά και δεν διαθέτει ανέσεις όπως αποθήκευση καλωδίου.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $470.

Το δημοφιλές, προσιτό Black+Decker BPACT14WT προσφέρει εκεί που μετράει—σε απόδοση ψύξης—καλύτερα από οτιδήποτε άλλο στο εύρος τιμών του. Αλλά είναι λίγο τραχύ γύρω από τις άκρες σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές μας: η λειτουργία του είναι πιο δυνατή, τα χειριστήρια του είναι πιο δύσκολα και δεν έχει τις ωραίες λεπτομέρειες που μας αρέσουν σε ορισμένα άλλα μοντέλα. Αλλά ακόμα κι έτσι, κάνει τη δουλειά και είναι μια καλή επιλογή εάν χρειάζεστε ένα φορητό AC σε κάτι πιο κοντά σε μια τιμή AC με παράθυρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar