Τα 4 καλύτερα σετ πλυντηρίων και στεγνωτηρίων ρούχων του 2023

15
Τα 4 καλύτερα σετ πλυντηρίων και στεγνωτηρίων ρούχων του 2023

Η επιλογή μας

LG WM4000H

Αυτός ο μπροστινός φορτωτής είναι πιο γρήγορος, πιο ήπιος και καλύτερος στην αφαίρεση όλων των τύπων λεκέδων από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο πλυντήριο που έχουμε δοκιμάσει και έχει σταθερή φήμη για αξιοπιστία μεταξύ πολλών πηγών ειδικών.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $899.

LG DLEX4000

Αυτό είναι το αντίστοιχο ηλεκτρικό στεγνωτήριο για το πλυντήριο LG WM4000H, αν και τα περισσότερα στεγνωτήρια LG (ακόμη και παλαιότερα μοντέλα) θα στοιβάζονται σε αυτό το πλυντήριο. Διατίθεται επίσης σε μαύρο φινίρισμα ή με τροφοδοσία αερίου.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $899.

Το LG WM4000H είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό. Ήταν ένα από τα καλύτερα πλυντήρια που δοκιμάσαμε για την αφαίρεση όλων των τύπων λεκέδων, ωστόσο χειριζόταν επίσης τα υφάσματα πιο απαλά από τα περισσότερα μοντέλα που δοκιμάσαμε. Το WM4000H μπορεί να πλύνει ένα φορτίο πολύ πιο γρήγορα από ένα τυπικό πλυντήριο υψηλής απόδοσης και διαθέτει μία από τις ευρύτερες ποικιλίες ρυθμίσεων πλύσης, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής πρόπλυσης για χαλάρωση λεκέδων, εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και επιπλέον ξεβγάλματα. Όπως τα περισσότερα πλυντήρια μπροστινού φορτίου, το WM4000H έχει τεράστια χωρητικότητα, λειτουργεί αθόρυβα και είναι ιδιαίτερα αποδοτικό με νερό και ενέργεια. Έχει ακόμη και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στηρίγματος πόρτας για να αποτρέψει την επίφοβη μυρωδιά του ωιδίου. Βρήκαμε χρήσιμες τις λειτουργίες που συνδέονται με Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων για το τέλος του κύκλου, των ειδοποιήσεων συντήρησης, της απομακρυσμένης εκκίνησης και των πρόσθετων προγραμμάτων πλύσης με δυνατότητα λήψης. η εφαρμογή LG ThinQ ήταν επίσης πιο διαισθητική και με όλες τις δυνατότητες από αυτές των άλλων επιλογών μας. Η αξιοπιστία είναι δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά τα τελευταία χρόνια οι μπροστινοί φορτωτές της LG είχαν μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά επισκευής μεταξύ των κύριων πλυντηρίων, σύμφωνα με πολλές πηγές. (Όμως, δεν θα διαρκέσουν όσο το παλιό Maytag των γονιών σας.) Το ταιριαστό στεγνωτήριο LG DLEX4000 στεγνώνει γρηγορότερα από τα περισσότερα από τα άλλα στεγνωτήρια που δοκιμάσαμε.

Τα μεγάλα μειονεκτήματα του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου της LG είναι ότι οι πίνακες ελέγχου είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε χαμηλό φωτισμό και η εξυπηρέτηση πελατών της LG βρωμάει, οπότε στην απίθανη περίπτωση που χρειάζεστε επισκευή υπό την εγγύηση, μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία.

Το WM4000H και το αντίστοιχο στεγνωτήριο (το οποίο διατίθεται σε ηλεκτρικό ή φυσικό αέριο) μπορούν να στοιβάζονται—στην πραγματικότητα, μπορείτε να στοιβάζετε οποιοδήποτε στεγνωτήριο LG 27 ιντσών, καινούργιο ή παλιό, πάνω από το WM4000H. Η LG κατασκευάζει ένα παρόμοιο πλυντήριο, το WM3600H, το οποίο παραλείπει ορισμένες χρήσιμες λειτουργίες, αλλά κοστίζει λιγότερο.

Επιλαχών

GE GFW650

Το GFW650 της GE κάνει εξαιρετική δουλειά στον καθαρισμό των ρούχων και είναι καλύτερο στο να μειώνει τα προβλήματα μούχλας από οποιοδήποτε πλυντήριο που έχουμε δοκιμάσει. Αλλά σε σύγκριση με την επιλογή της LG, είναι πιο αργό στο πλύσιμο των ρούχων και ενδεχομένως λιγότερο αξιόπιστο.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $949.

GE GFD65

Το ασορτί στεγνωτήριο της GE GFW650 λειτούργησε τέλεια στις δοκιμές μας, αν και στέγνωνε τα ρούχα λίγο πιο αργά από την επιλογή μας από την LG. Διατίθεται σε λευκό ή νίκελ φινίρισμα και σε έκδοση αερίου ή ηλεκτρική.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $999.

Το GE GFW650 καθάρισε περίπου το ίδιο καλά με το LG WM4000H στις δοκιμές μας και ήταν εξίσου απαλό στα υφάσματα. Μειώνει επίσης τα πιθανά προβλήματα μούχλας και μούχλας από οποιοδήποτε άλλο πλυντήριο που έχουμε δοκιμάσει: Η φλάντζα, ο δίσκος απορρυπαντικού και ο σωλήνας αποστράγγισης είναι κατασκευασμένοι με αντιμικροβιακό Microban και το πλυντήριο έχει μια επιλογή εξαερισμού που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά από έναν κύκλο έχει τελειώσει το στέγνωμα του τυμπάνου με κλειστή την πόρτα. Το GFW650 δεν είναι η κύρια επιλογή μας γιατί στις δοκιμές μας χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά περισσότερο, κατά μέσο όρο, για να πλυθεί ένα φορτίο στο Normal όπως το WM4000H. Επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι τα πλυντήρια πλήρους μεγέθους της LG έχουν υψηλότερη αξιοπιστία από αυτά της GE. Όπως το WM4000H, το GFW650 διαθέτει πολλά προγράμματα πλύσης, καθώς και επιλογές για προ-εμποτισμό και πολύ ζεστό νερό. Εάν επιλέξετε να συνδέσετε το πλυντήριο και το στεγνωτήριό σας σε Wi-Fi —και το καταφέρετε— η εφαρμογή SmartHQ της GE παρέχει πολλές από τις ίδιες δυνατότητες με το ThinQ της LG, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων λήξης κύκλου, προγραμμάτων πλύσης με δυνατότητα λήψης και απομακρυσμένης εκκίνησης, αν και η εφαρμογή της LG είναι καλύτερο να παρέχει αναφορές απόδοσης και διαγνωστικά. Το GE GFW650 διαθέτει εσωτερικό φως, αναστρέψιμη πόρτα και δυνατότητα αυτόματης διανομής απορρυπαντικού.

Το στεγνωτήριο GE GFD65 απέδωσε περίπου το ίδιο καλά με το LG DLEX4000, αλλά χρειάστηκε περίπου 10 λεπτά ακόμη για να στεγνώσει ένα φορτίο στο Normal. Διατίθεται σε εκδόσεις αερίου και ηλεκτρικού.

Επιλογή αναβάθμισης

Μέλι WXD160

Αν και το Miele WXD160 χωράει μόνο τα μισά ρούχα από ό,τι οι περισσότεροι εμπρόσθιοι φορτωτές, μπορείτε να περιμένετε να διαρκέσει τουλάχιστον δύο φορές περισσότερο. Είναι επίσης εξαιρετικό στην αφαίρεση λεκέδων.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $1.399.

Μέλι TXD160

Το ταιριαστό, στοιβαζόμενο στεγνωτήριο για το πλυντήριο Miele WXD160 είναι ένα μοντέλο αντλίας θερμότητας χωρίς αερισμό, επομένως χρειάζεται διπλάσιο χρόνο για να στεγνώσει ένα φορτίο από ένα αεριζόμενο μοντέλο. Αλλά μπορεί να συνδεθεί σε μια τυπική πρίζα 120 volt και είναι πολύ πιο αποδοτικό.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $1.499.

Μόνο λίγες μάρκες κατασκευάζουν πια ανθεκτικά πλυντήρια και μερικά από αυτά τα μηχανήματα βαρέως τύπου είναι ουσιαστικά πλυντήρια ρούχων – συχνά δυνατά, τραχιά στο ύφασμα, αναποτελεσματικά και όχι τόσο καλά στο καθάρισμα. Το Miele WXD160 είναι το αντίθετο όλων αυτών των πραγμάτων και εξακολουθεί να είναι κατασκευασμένο με κάποιο τρόπο για να διαρκεί για 20 χρόνια. Στις δοκιμές μας, ήταν εξίσου αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων με το LG WM4000H—αλλά θα έπρεπε να διαρκεί δύο φορές περισσότερο και κοστίζει μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια περισσότερο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ένα συμπαγές πλυντήριο: Έχει περίπου τη μισή χωρητικότητα από ένα τυπικό μοντέλο 27 ιντσών. Η εύρεση μοντέλων και τεχνικών της Miele σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ μπορεί επίσης να είναι δύσκολη. Ένα άλλο παράξενο είναι ότι το αντίστοιχο στεγνωτήριο, το Miele TXD160, είναι ένα μοντέλο αντλίας θερμότητας χωρίς αερισμό. Ως αποτέλεσμα, το TXD160 χρειάζεται περίπου διπλάσιο χρόνο από ένα τυπικό στεγνωτήριο αερισμού για να στεγνώσει τα ρούχα, αλλά είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό και μπορείτε να το συνδέσετε —και το πλυντήριο— όπου έχετε μια τυπική πρίζα 120 volt.

Επιλογή προϋπολογισμού

Maytag MVWC465HW

Εάν πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα εκ των προτέρων, αυτό το top-loader με αναδευτήρα είναι ένα αξιοπρεπές καθαριστικό που είναι αρκετά αποτελεσματικό από προεπιλογή και περιλαμβάνει πολλά δημοφιλή χαρακτηριστικά. Μπορεί όμως να σας κοστίσει περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $598.

Maytag MEDC465HW

Το αντίστοιχο ηλεκτρικό στεγνωτήριο για το πλυντήριο Maytag MVWC465HW διαθέτει αισθητήρα υγρασίας, αλλά κατά τα άλλα είναι τόσο γυμνό όσο ένα στεγνωτήριο. Διατίθεται επίσης μια έκδοση με αέριο.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $598.

Το πλυντήριο Maytag MVWC465HW έχει αντικατασταθεί με παρόμοιο μοντέλο, το Maytag MVW4505MW και δεν είναι πλέον σε παραγωγή. Το MVW4505MW είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο με το MVWC465HW, αλλά έχει ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα από τον προκάτοχό του και δύο επιπλέον κύκλους ξεβγάλματος. Το στεγνωτήριο Maytag MEDC465HW έχει επίσης αντικατασταθεί με ένα παρόμοιο μοντέλο, το Maytag MED4500MW, το οποίο έχει το ίδιο μέγεθος με το MEDC465HW, αλλά περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά όπως μια φάση πρόληψης ρυτίδων. Σκοπεύουμε να δοκιμάσουμε και τα δύο σύντομα.

Εάν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά σε ένα πλυντήριο, σας συνιστούμε να σκεφτείτε όποιον top-loader με αναδευτήρα μπορείτε να βρείτε σε προσφορά από το Whirlpool ή το Maytag (είναι τα ίδια βασικά μηχανήματα, με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά) που βρίσκεται κάπου στην περιοχή των $600. Δοκιμάσαμε το Maytag MVWC465HW και διαπιστώσαμε ότι ήταν ένα αξιοπρεπές καθαριστικό. Είναι αρκετά αποτελεσματικό και όχι πολύ σκληρό στον προεπιλεγμένο Κανονικό κύκλο του. Έχει επίσης ορισμένες ρυθμίσεις που το κάνουν να λειτουργεί περισσότερο σαν τους παραδοσιακούς top-loaders με τους οποίους κάποιοι αισθάνονται πιο άνετα, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής Deep Water Wash για επιπλέον νερό και μιας ρύθμισης Powerwash για ισχυρότερη ανάδευση. Το αντίστοιχο στεγνωτήριο, το Maytag MEDC465HW, χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά περισσότερο από το LG DLEX4000 για να στεγνώσει το δοκιμαστικό μας φορτίο στο Normal και δεν έχει επιλογή στεγνώματος ταχύτητας. Αλλά ολοκληρώνει τη δουλειά του, και μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν τους περιορισμένους ελέγχους και την έλλειψη κουδουνιών και σφυρίχτρες.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε εάν το σετ Maytag θα είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο ή μακράς διαρκείας—αυτό δεν είναι το Maytag του παλιού και η φήμη του Whirlpool δεν είναι αυτή που ήταν. (Στην πραγματικότητα σπάσαμε ένα μέρος του πλυντηρίου κατά τη διάρκεια της δοκιμής, αν και δεν το χρησιμοποιούσαμε όπως προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί.) Μπορεί επίσης να καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα σε βοηθητικά προγράμματα και καινούργια ρούχα από ό,τι χρησιμοποιώντας ένα πιο ήπιο, πιο αποτελεσματικό μηχάνημα , όπως ένα μπροστινό φορτωτή. Αλλά αν προτεραιότητά σας είναι να εξοικονομήσετε μετρητά κατά την αγορά, πιστεύουμε ότι κάτι σαν αυτή την προσφορά Maytag είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar