Οι 8 καλύτεροι καθαριστές αέρα του 2023

13
Οι 8 καλύτεροι καθαριστές αέρα του 2023

Η επιλογή μας

Coway Airmega AP-1512HH Mighty

Ιδανικό για υπνοδωμάτια, παιδότοπους και σαλόνια, ο AP-1512HH είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, πιο ανθεκτικούς και πιο οικονομικούς καθαριστές που έχουμε δοκιμάσει.

Μέσα σε 30 λεπτά, το Coway Airmega AP-1512HH Mighty μείωσε τη βαριά ρύπανση από καπνό σε ένα γραφείο 135 τετραγωνικών ποδιών και 1.215 κυβικών ποδιών στη Νέα Υόρκη έως και 99,6%. Σε προηγούμενες δοκιμές, είχε εξίσου καλή απόδοση σε ένα υπνοδωμάτιο στη Νέα Υόρκη 200 τετραγωνικών ποδιών και 1.600 κυβικών ποδιών. Και όταν το δοκιμάσαμε κατά τη διάρκεια συνεχιζόμενων συνθηκών καπνού σε μια τεράστια αίθουσα συνεδριάσεων του Λος Άντζελες σχεδόν 10.000 κυβικών ποδιών – περισσότερο από δύο φορές μεγαλύτερο από ό,τι φαινομενικά επέτρεπαν οι προδιαγραφές του AP-1512HH – μείωσε τη ρύπανση των σωματιδίων κατά σχεδόν 70% σε μια ώρα. Έχει εξαιρετική αξία σε αρχική τιμή συχνά χαμηλότερη από 200 $ και η ενεργειακή του απόδοση και η αντικατάσταση του φίλτρου μόνο μία φορά το χρόνο διατηρούν το κόστος λειτουργίας του χαμηλότερο από αυτό πολλών ανταγωνιστών. Η συμπαγής μορφή του AP-1512HH, η αθόρυβη λειτουργία και η ικανότητα να σβήνει τα φώτα της οθόνης του το καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλο για υπνοδωμάτια. Κατά τη μακροχρόνια χρήση μας, έχουμε επανειλημμένα επιβεβαιώσει ότι λειτουργεί σαν καινούργιο ακόμα και με φίλτρα που χρησιμοποιούνται συνεχώς για ένα χρόνο ή περισσότερο.

Επιλαχών

Coway Airmega 200M

Το 200M και το AP-1512HH είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα σε απόδοση, αλλά το 200M έχει μια εμφάνιση που μπορεί να προτιμάτε και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική εάν το βρείτε σε χαμηλότερη τιμή.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $175.

Το Coway Airmega 200M κατασκευάζεται από την ίδια εταιρεία με το Airmega AP-1512HH Mighty και είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό από κάθε σημαντική άποψη, δηλαδή τα χειριστήρια, τον θόρυβο και την απόδοση. Τα φίλτρα τους και ακόμη και οι πλάκες τους είναι εναλλάξιμα. Και όπως το AP-1512HH, το 200M σάς επιτρέπει να σβήνετε τελείως τα φώτα της οθόνης του, κάτι που εκτιμούμε ιδιαίτερα για χρήση στην κρεβατοκάμαρα. Το 200M έχει τετράγωνη μάσκα και όχι στρογγυλή, αλλά αυτή είναι η μόνη σημαντική φυσική διαφορά. Αν προτιμάτε την εμφάνιση του 200M ή αν το βρίσκετε σε καλύτερη τιμή, το προτείνουμε το ίδιο ανεπιφύλακτα.

Επίσης υπέροχο

Windows 5500-2

Το Winix 5500-2 έχει εξαιρετική απόδοση, αλλά η έντονη εμφάνιση, η έλλειψη απενεργοποίησης οθόνης και η ελαφρώς υψηλότερη ηλεκτρική χρήση είναι μικρές αδυναμίες.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $149.

Το Winix 5500-2 έχει εξαιρετική απόδοση στα σωματίδια, συλλαμβάνοντας το 99,9% του καπνού στην αίθουσα δοκιμών μας σε μόλις 30 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό είναι στην πραγματικότητα οριακά καλύτερο (όπως, 0,3% καλύτερο) από τα αποτελέσματα που λάβαμε από το Coway Airmega AP-1512HH Mighty, αλλά στην πράξη η διαφορά είναι ασήμαντη: Και τα δύο μηχανήματα, όταν χρησιμοποιούνται συνεχώς όπως είναι στα περισσότερα σπίτια, ρίχνουν τα σωματίδια σε κοντά στο μηδέν σε λιγότερο από μία ώρα και κρατήστε τα εκεί. Εξακολουθούμε να προτιμούμε το AP-1512HH για τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, το μικρότερο οπτικό αποτύπωμα και τη δυνατότητα χειροκίνητης απενεργοποίησης οθόνης—η οθόνη του Winix σβήνει μόνο όταν έχει τη χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα, οπότε αν θέλετε ένα σκοτεινό υπνοδωμάτιο, πρέπει να δώσετε πολύ φιλτράρισμα αέρα — αλλά είναι ένας στενός αγώνας. Τα παρόμοια 5300-2 και C535 (που είναι αποκλειστικά για το κατάστημα Winix και τη Walmart) δεν διαθέτουν μερικές από τις δυνατότητες του 5500-2, αλλά αποδίδουν εξίσου καλά και μπορεί να είναι διαθέσιμα σε χαμηλότερες τιμές.

Επίσης υπέροχο

Winix AM90

Ουσιαστικά ένα 5500-2 σε πιο κομψό περίβλημα, το AM90 μοιράζεται επίσης τα λίγα μειονεκτήματα αυτού του μοντέλου, δηλαδή την υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας και την απουσία απενεργοποίησης οθόνης.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $225.

Ένας άλλος καθαριστής αέρα Winix, ο Winix AM90, χρησιμοποιεί το ίδιο φίλτρο HEPA με τον 5500-2 και παρείχε σχεδόν την ίδια απόδοση στις δοκιμές μας. Έχει ένα πιο μοντέρνο σχέδιο που πολλοί άνθρωποι είναι πιθανό να βρουν πιο ελκυστικό (αν προτιμάτε το λευκό, που είναι η μόνη επιλογή χρώματος). Προσθέτει δυνατότητα Wi-Fi και μια στοιχειώδη εφαρμογή και συνήθως κοστίζει λίγο περισσότερο από το 5500-2. Το σχεδόν πανομοιότυπο Winix AM80 δεν διαθέτει τη δυνατότητα Wi-Fi του AM90 και διατίθεται μόνο σε σκούρο γκρι.

Επίσης υπέροχο

Blueair Blue Pure 311 Auto

Παρέχοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε ελκυστική μορφή, το Blue Pure 311 Auto υποφέρει μόνο από υψηλότερο κόστος λειτουργίας και έλλειψη απενεργοποίησης οθόνης.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $250.

Το Blueair Blue Pure 311 Auto είναι παρόμοιο σε δυνατότητες με το Coway Airmega AP-1512HH Mighty και τα δύο μοντέλα Winix, καθώς μείωσε τα επίπεδα καπνού κατά 99,9% σε 30 λεπτά σε υψηλή και κατά 94,2% σε μεσαία. Η αυτόματη λειτουργία του, την οποία εισήγαγε η Blueair στη σειρά Blue Pure στα τέλη του 2020, παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα του δωματίου σας και προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Και έχει άλλα χαρακτηριστικά που μας αρέσουν, όπως η αθόρυβη απόδοση, η καταπληκτική ενεργειακή απόδοση και ο πίνακας ελέγχου που εξασθενεί αυτόματα αφού προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις. Αυτό το μοντέλο είναι επίσης ιδιαίτερα ελκυστικό, με ένα κάλυμμα σαν τουίντ, που πλένεται, το οποίο διατίθεται σε πολλά χρώματα σε σίγαση (φθάνει σε γκρι, μπορείτε να αγοράσετε τα άλλα χρώματα ξεχωριστά). Δύο μικρά χτυπήματα: Η ενδεικτική λυχνία ποιότητας αέρα, ένα φωτεινό μπλε LED, σβήνει μόνο όταν η μονάδα βρίσκεται στη χαμηλότερη ρύθμιση και η Blueair συνιστά την αντικατάσταση των φίλτρων κάθε έξι μήνες, ωθώντας το ετήσιο κόστος αντικατάστασης πάνω από αυτό του Coway και Μηχανές Winix.

Επίσης υπέροχο

Levoit Core 400S

Εξίσου αποτελεσματικό με την κορυφαία επιλογή μας, το Coway AP-1512HH, αλλά συνήθως είναι λίγο πιο ακριβό στην εκτέλεση, το Levoit Core 400S προσθέτει φωνητικό έλεγχο μέσω μιας εφαρμογής, του Amazon Alexa ή του Google Assistant.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $220.

Το Levoit Core 400S προσέφερε σταθερή απόδοση στις δοκιμές μας, αφαιρώντας το 99,1% των σωματιδίων καπνού σε 30 λεπτά σε υψηλή και το 96,3% στην τρίτη από τις τέσσερις ταχύτητες του—την υψηλότερη με την οποία παράγει λιγότερο από 50 ντεσιμπέλ θορύβου. Εάν θέλετε έναν βασικό έξυπνο καθαριστή αέρα, είναι μια ελκυστική επιλογή, καθώς συνδέεται με το Amazon Alexa και το Google Assistant για φωνητικό έλεγχο, εκτός από τη δική του εφαρμογή. Αλλά είναι συνήθως πιο ακριβό από την κορυφαία επιλογή μας, το Coway Airmega AP-1512HH Mighty.

Επιλογή αναβάθμισης

Blueair Blue Pure 211+

Το Blue Pure 211+ πέτυχε τις δοκιμές μας και η ικανότητά του να μετακινεί εξαιρετικά υψηλούς όγκους αέρα το καθιστά την επιλογή μας για μεγάλους χώρους.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $317.

Το Blueair Blue Pure 211+ είναι η επιλογή μας ανάμεσα στους καθαριστές αέρα για μεγάλους χώρους έως και 650 τετραγωνικών ποδιών, ειδικά όταν ο χώρος περιλαμβάνει ανοιχτές κατόψεις ή ψηλές οροφές. Με τη δυνατότητα να φιλτράρει περισσότερο αέρα ανά ώρα από την κορυφαία επιλογή μας, το Coway Airmega AP-1512HH Mighty, λειτουργεί πιο γρήγορα για να επιτύχει και να διατηρήσει χαμηλά επίπεδα σωματιδίων σε τέτοια δύσκολα δωμάτια. Η συνδυασμένη αρχική τιμή και το κόστος λειτουργίας του Blue Pure 211+ είναι πολύ υψηλότερο από εκείνο του AP-1512HH (συνολικά περίπου 1.150 $ σε πέντε χρόνια), αλλά αυτό είναι συγκρίσιμο με το κόστος των περισσότερων άλλων καθαριστών μεγάλου χώρου που έχουμε κοίταξε. Ήταν μια εξαιρετική απόδοση στις δοκιμές μας, και είναι ήσυχο και ελκυστικό για την εκκίνηση. Όλα αυτά που ειπώθηκαν, εκτός αν χρειάζεται πραγματικά να καθαρίσετε έναν ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, το πιο αθόρυβο, μικρότερο και πιο προσιτό AP-1512HH είναι συνήθως καλύτερη επιλογή.

Επιλογή προϋπολογισμού

Levoit Core 300

Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, κοιτώνα ή γραφείο, το συμπαγές και προσιτό Levoit Core 300 αποδίδει εξαιρετικά και φαίνεται υπέροχο.

Εάν χρειάζεται να καθαρίσετε τον αέρα σε χώρο περίπου 200 τετραγωνικών ποδιών ή λιγότερο, ο Levoit Core 300 (μερικές φορές αναφέρεται ως Levoit VortexAir) είναι ένας συμπαγής και φθηνός καθαριστής. Ήταν εντυπωσιακό στις δοκιμές μας, μειώνοντας τα σωματίδια κατά περισσότερο από 97% στην υψηλή του ρύθμιση σε 30 λεπτά σε ένα γραφείο στη Νέα Υόρκη 135 τετραγωνικών ποδιών. Στο μεσαίο, τα μείωσε περισσότερο από 92%. Είναι ελκυστικό και συμπαγές, έχει ύψος μόλις 14,5 ίντσες και διάμετρο 8,5 ίντσες και χάρη στη δυνατότητα απενεργοποίησης οθόνης, δεν διακόπτει τον ύπνο με έντονα φώτα. Είναι επίσης το φθηνότερο πριν από όλες τις επιλογές μας. Αλλά δεν είναι τρομερά ενεργειακά αποδοτικό: Η λειτουργία του 24/7 σε μεσαίο καταναλώνει περίπου 300 $ ηλεκτρικής ενέργειας για πέντε χρόνια και επτά νέα φίλτρα εκείνη την περίοδο κοστίζουν 180 $, καθιστώντας αυτό το μοντέλο ελαφρώς πιο ακριβό από το Coway Airmega AP-1512HH Mighty για μεγάλο χρονικό διάστημα όρος. Και δεν συμβαδίζει με το AP-1512HH ή το Blue Pure 211+ σε μεγαλύτερα δωμάτια.

Σε μια νέα ενότητα, καλύπτουμε μερικές άλλες καθαριστές που ταιριάζουν σε συγκεκριμένες ανάγκες, συμπεριλαμβανομένου ενός καθαριστή για το χειρισμό πτητικών οργανικών ενώσεων, ενός ιδιαίτερα ενεργειακά αποδοτικού καθαριστή μικρού χώρου και ενός πραγματικά έξυπνου καθαριστή αέρα. Συζητάμε και τα πολυσυζητημένα IKEA Sensible στο δικό του τμήμα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar