Οι 3 καλύτερες φριτέζες του 2023

16
Οι 3 καλύτερες φριτέζες του 2023

Τούτου λεχθέντος, το Philips Premium Airfryer δεν είναι η αγαπημένη μας συσκευή για το τηγάνισμα στον αέρα. Εάν έχετε τον χώρο και τον προϋπολογισμό, σας προτείνουμε έναν φούρνο φρυγανιέρα με φριτέζα αέρα, ο οποίος είναι πιο ευέλικτος και μαγειρεύει πιο ομοιόμορφα από τους αντίστοιχους σε σχήμα λοβού. Αλλά μάθαμε με τα χρόνια ότι πολλοί άνθρωποι προτιμούν το στυλ σε σχήμα λοβού για μερικούς λόγους. Οι λοβοί είναι συνήθως πιο συμπαγείς, πράγμα που σημαίνει ότι μαγειρεύονται λίγο πιο γρήγορα, καθώς υπάρχει λιγότερος χώρος στον φούρνο για θέρμανση. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν επίσης ευκολότερο (ή απλώς πιο διασκεδαστικό) να χρησιμοποιούν ένα καλάθι φριτέζας αέρα με λαβή αντί να τραβούν ένα ζεστό τηγάνι από έναν φούρνο. Μπαίνουμε περισσότερο στο πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε στυλ παρακάτω. Αλλά αν δεν έχετε χρόνο ή χώρο, μαγειρεύετε μόνο λίγες μερίδες και προτιμάτε το τραγανό φαγητό, μια φριτέζα αέρα σε σχήμα λοβού μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς.

Ψάχνετε πράγματα να φτιάξετε στη φριτέζα σας; Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για Λαχανάκια Βρυξελλών, φτερούγες κοτόπουλου, τηγανιτές πατάτες, μπρόκολοή φασολάκια από το NYT Cooking.

Η επιλογή μας

Philips Premium Airfryer HD9741/96

Το Philips HD9741/96 είναι διαισθητικό στη χρήση και έχει κομψό σχεδιασμό που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο πάγκου. Όταν γέμιζε πλήρως, ήταν σε θέση να μαγειρεύει το φαγητό πιο ομοιόμορφα από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο σε σχήμα λοβού που δοκιμάσαμε.

Μετά από χρόνια δοκιμών, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η φριτέζα αέρα Premium Airfryer HD9741/96 2,75 λίτρων της Philips είναι η καλύτερη φριτέζα αέρα σε σχήμα λοβού. Είναι εύκολο στη χρήση, έχει σχετικά μικρό αποτύπωμα και μαγειρεύει ομοιόμορφα το φαγητό. Όταν δοκιμάστηκε έναντι παρόμοιων μοντέλων από άλλες μάρκες, η Philips είχε καλύτερη απόδοση σε όλα τα επίπεδα: Μαγείρευε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες και τις πιο ομοιόμορφες χρυσαφένιες κοτομπουκιές. Μας αρέσει επίσης ότι έχει μόνο τέσσερις προ-προγραμματισμένες ρυθμίσεις: κατεψυγμένες πατάτες, κοτόπουλο, ψάρι και κρέας, σε όλες τις οποίες έχετε πρόσβαση μέσω ενός μόνο καντράν στον πίνακα ελέγχου που είναι απλό και εύχρηστο. Περισσότερες ρυθμίσεις σε άλλα μηχανήματα φάνηκαν σαν υπερβολικές, καθώς καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε απλώς τις μη αυτόματες ρυθμίσεις ανεξάρτητα. Ένα μειονέκτημα που πρέπει να σημειωθεί: Το καλάθι είναι βαρύτερο από άλλα που δοκιμάσαμε και έχει περισσότερα κομμάτια για καθάρισμα (αν και μπορείτε να επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε μερικά από αυτά).

Επιλογή προϋπολογισμού

Φριτέζα αέρα Cosori Pro LE

Αυτή η φριτέζα αέρα ήταν το καλύτερο μοντέλο που δοκιμάσαμε στην περιοχή των 100 $. Μοιράζεται μερικά από τα χαρακτηριστικά που μας άρεσαν στη Philips, όπως ένα μεγάλο τετράγωνο καλάθι 5 λίτρων και έναν βελτιωμένο πίνακα ελέγχου, αν και δεν μαγειρεύει τόσο ομοιόμορφα.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $100.

Το Cosori Pro LE 5 λίτρων είναι μεγάλο και όμορφο, με κομψή σχεδίαση και εύχρηστη διεπαφή—δεν είναι περίεργο που πολλοί YouTubers και bloggers την έχουν ανακηρύξει την αγαπημένη τους φριτέζα αέρα σε σχήμα λοβού. Το Cosori Pro LE είναι η πιο πρόσφατη έκδοση της προηγούμενης επιλογής προϋπολογισμού μας, του Cosori Pro, και πιστεύουμε ότι προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήστη: Το καλάθι αφαιρείται πιο εύκολα και οι 11 προ-προγραμματισμένες ρυθμίσεις φέρουν πλέον ξεκάθαρη ετικέτα με λέξεις και όχι διφορούμενα τρόφιμα εικονίδια. Το Pro LE φαίνεται επίσης πιο ωραίο. Έχει κομψό ματ φινίρισμα και η οθόνη αφής έχει μετακινηθεί στο επάνω μέρος του μηχανήματος για πιο βελτιωμένη εμφάνιση. Σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές μας, το Cosori Pro LE μαγείρευε το φαγητό πιο άνισα. όταν φτιάχναμε τηγανητές πατάτες σε αυτό το μηχάνημα, για παράδειγμα, κάθε τηγανητό ήταν λίγο διαφορετικό. Μερικά ήταν τραγανά στα άκρα και μαλακά στη μέση, και μερικά ήταν εντελώς δισκέτα. Αλλά οι περισσότερες φριτέζες αέρα σε σχήμα λοβού που έχουμε δοκιμάσει δεν είναι εξαιρετικές στο ομοιόμορφο μαγείρεμα και για την τιμή πιστεύουμε ότι η απόδοση της Cosori είναι αρκετά καλή.

Επίσης υπέροχο

Instant Mini Vortex 4-σε-1

Το Instant Mini Vortex είναι μικρό, ισχυρό και ένα από τα φθηνότερα μοντέλα που δοκιμάσαμε. Ενώ το καλάθι μικρού μεγέθους χωράει μόνο το μέγεθος της μερίδας κάθε φορά, το μηχάνημα κυκλοφορεί τη θερμότητα αρκετά καλά και καταφέρνει να μαγειρεύει το φαγητό χωρίς να το αφυδατώνει.

Το Instant Mini Vortex 4-in-1 είναι απόδειξη ότι το μέγεθος δεν είναι το παν. Παρά τη μικροσκοπική χωρητικότητά του, 2 λίτρων – ήταν η μικρότερη φριτέζα αέρα που δοκιμάσαμε – αντέχει σε πολύ μεγαλύτερα μηχανήματα. Αν και το τετράγωνο καλάθι του Instant Mini είναι λίγο περισσότερο από το μισό της χωρητικότητας του Cosori και σχεδόν ένα τέταρτο μικρότερο από αυτό της Philips, θα μπορούσε να χωρέσει ένα γεύμα αρκετά μεγάλο για ένα πεινασμένο άτομο (ή δύο σνακ). Ανάλογα με το φαγητό, όπως τηγανητές πατάτες (που μπορούν να στοιβάζονται), μπράουνις ή πίτσα, το Instant Mini μπορεί να χωρέσει σχεδόν όσο το Philips Premium ή το Cosori Pro LE χάρη στο φαρδύ, ρηχό σχήμα του. Επιπλέον, αυτή η φριτέζα αέρα μαγείρευε το φαγητό πιο ομοιόμορφα από τα περισσότερα από τα άλλα που δοκιμάσαμε. Η βελτιωμένη διεπαφή του έχει μόνο τέσσερις προ-προγραμματισμένες ρυθμίσεις —τηγάνισμα στον αέρα, ψήσιμο, ψήσιμο και ζέσταμα— όλες που λειτουργούν από έναν μόνο επιλογέα, γεγονός που καθιστά το Instant Mini εύκολο στη χρήση αμέσως από τη συσκευασία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar