Οι 2 καλύτερες τοστιέρες του 2023

10
Οι 2 καλύτερες τοστιέρες του 2023

Είναι μια γνωστή ιστορία. Επιτέλους ξεφουρνίζετε μια ακριβή τοστιέρα, ελπίζοντας ότι θα κάνει το τοστ των ονείρων σας κάθε μέρα χωρίς αποτυχία. Αλλά μετά από μερικά χρόνια, το μηχάνημα αρχίζει να σπάει—ή να γίνεται καπούτ. Αυτό είναι απογοητευτικό – και δαπανηρό! Δυστυχώς, όσα κι αν ξοδέψετε, οι τοστιέρες δεν είναι φτιαγμένες για να διαρκούν όπως παλιά. Γι‘ αυτό προτείνουμε τη σχετικά φθηνή Πλαστική Τοστιέρα Cuisinart CPT-122 2-Φετών Compact Plastic Toaster. Αφού φρυγανίσαμε βουνά από υδατάνθρακες σε 32 τοστιέρες όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύουμε ότι το Cuisinart προσφέρει την καλύτερη ισορροπία απόδοσης, ποιότητας και χαρακτηριστικών χωρίς να σας ζητά υπερβολικές δαπάνες. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα φρυγανίσει ομοιόμορφα με την πάροδο του χρόνου ή θα διαρκέσει για δεκαετίες (λίγες σύγχρονες τοστιέρες το κάνουν). Αλλά πιστεύουμε ότι θα κερδίσετε τα χρήματά σας.

Για να καταλάβουμε γιατί οι περισσότερες φρυγανιέρες φαίνονται επιρρεπείς σε αποτυχία, απευθυνθήκαμε στο Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Μια ομάδα αφοσιωμένων μαθητών αποσυναρμολόγησε δύο από τις προτεινόμενες τοστιέρες μας, καθώς και μερικές vintage τοστιέρες, για να εκτελέστε αναλύσεις πάνω τους. Το μεγάλο πακέτο δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη: Τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά και τα φθηνότερα εξαρτήματα που βρίσκονται στις περισσότερες σύγχρονες τοστιέρες αφήνουν πολύ χώρο για να πάνε τα πράγματα στραβά με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν διάφορες μεταβλητές που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη μιας τοστιέρας και είναι δύσκολο να προβλεφθεί η ακριβής διάρκεια ζωής. Αλλά συνιστούμε να ξοδεύετε μόνο ό,τι πιστεύετε ότι είναι λογικό για κάτι που μπορεί να σας κρατήσει περίπου πέντε χρόνια (και να γνωρίζετε ότι το δικό σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ή μικρότερο από αυτό). Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα φούρνο τοστιέρας—είναι πολύ πιο ευέλικτοι από μια φρυγανιέρα με υποδοχή και, σύμφωνα με την εμπειρία μας, είναι επίσης πιο αξιόπιστες.

Η επιλογή μας

Συμπαγής Πλαστική Τοστιέρα Cuisinart CPT-122 2 τεμαχίων

Αυτή η φθηνή, συνηθισμένη τοστιέρα μαύριζε το ψωμί πιο ομοιόμορφα από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο μοντέλο που δοκιμάσαμε. Οι τοστιέρες δεν είναι γνωστές για τη μακροζωία τους, επομένως μας αρέσει που η Cuisinart καλύπτεται από τριετή εγγύηση.

Η Cuisinart CPT-122 2-Slice Compact Plastic Toaster και η έκδοση τεσσάρων θυρίδων της, η Cuisinart CPT-142 4-Slice Compact Plastic Toaster, παρήγαγαν και τα δύο μερικά από τα καλύτερα, πιο ομοιόμορφα ροδισμένα ψωμί από όλες τις τοστιέρες που δοκιμάσαμε (αυτό ήταν ισχύει σε πολλαπλούς γύρους δοκιμών για αρκετά χρόνια, με περισσότερα από ένα του ίδιου μοντέλου). Τα Cuisinarts προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων και εύχρηστα χειριστήρια και παραμένουν δροσερά στην αφή, παρτίδα μετά από παρτίδα. Τούτου λεχθέντος, γνωρίζουμε από έρευνα που αναθέσαμε ότι τα καλώδια του θερμαντικού στοιχείου στις σύγχρονες φρυγανιέρες δεν είναι τόσο δυνατά όσο θα μπορούσαν, γεγονός που τις καθιστά πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο με την πάροδο του χρόνου. Διαβάσαμε επίσης ορισμένες κριτικές πελατών που δείχνουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα ποιοτικού ελέγχου που προκαλούν άνιση φρυγανιά στο Cuisinarts (αν και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τα τέσσερα μοντέλα που δοκιμάζουμε μακροπρόθεσμα – δύο από το 2018 και δύο από το 2020). Τούτου λεχθέντος, κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν είναι μοναδικό για τις τοστιέρες Cuisinart – τα περισσότερα ανταγωνιστικά μοντέλα φαίνεται να είναι παρόμοια, ακόμη και τα πιο ακριβά. Και οι Cuisinarts καλύπτονται από μια γενναιόδωρη τριετή εγγύηση (έναντι της εγγύησης ενός έτους που παρέχεται με τις περισσότερες άλλες τοστιέρες), επομένως έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε τη δική σας εάν καταλήξετε να πάρετε ένα λεμόνι.

Επιλογή αναβάθμισης

Τοστιέρα Breville BTA720XL Bit More

Αυτό το ακριβό μοντέλο φρυγανίζει εξαιρετικά το ψωμί. Και ο σχεδιασμός του είναι κομψός, έτσι φαίνεται υπέροχο σε πάγκο. Αλλά εξακολουθεί να έχει μερικές από τις παγίδες των φθηνότερων τοστιέρες, επομένως μπορεί να μην διαρκέσει αρκετά για να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή του.

Επιλογές Αγοράς

*Την ώρα της δημοσίευσης η τιμή ήταν $80.

Η φρυγανιέρα Breville BTA720XL Bit More με δύο θυρίδες από ανοξείδωτο χάλυβα παρήγαγε το πιο σταθερό τοστ από οποιοδήποτε μοντέλο που δοκιμάσαμε—χρυσοκαφέ παντού χωρίς λευκά μπαλώματα ή γραμμές—ακόμα και αφού φτιάξαμε πολλές παρτίδες back-to-back. Διαθέτει επίσης ένα κουμπί „A Bit More“ που εξοικονομεί φρυγανιές (το οποίο σας επιτρέπει να προσθέσετε λίγο περισσότερο χρόνο σε ένα underdone κομμάτι) και έναν μοχλό „Lift & Look“ (που σας επιτρέπει να κοιτάξετε την ετοιμότητα της φέτας σας χωρίς να διακόψετε το κύκλος φρυγανίσματος). Και ενώ δεν το έχουμε βιώσει αυτό στις δικές μας μακροχρόνιες δοκιμές, έχουμε διαβάσει μερικά κριτικές πελατών που λένε ότι αυτό το μοντέλο αρχίζει να φρυγανίζει άνισα μετά από ένα ή δύο χρόνια χρήσης. Με βάση το δικό μας έρευνα, γνωρίζουμε ότι η πληρωμή περισσότερων δεν μεταφράζεται πάντα σε καλύτερη ποιότητα. Η Breville είναι μια όμορφη τοστιέρα με περισσότερα χαρακτηριστικά και πολύπλοκα κυκλώματα. Αλλά δεν έχει ανώτερα θερμαντικά στοιχεία ή ηλεκτρικά εξαρτήματα καλύτερης ποιότητας από το Cuisinarts, το οποίο κοστίζει σημαντικά λιγότερο. Τούτου λεχθέντος, και οι τοστιέρες Breville και Cuisinart έχουν κατασκευαστεί αρκετά καλά ώστε να μπορείτε εύλογα να περιμένετε να διαρκέσουν περίπου πέντε χρόνια (μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη, αλλά η διάρκεια ζωής εξαρτάται από το πώς αντέχουν το κύκλωμα και τα στοιχεία θέρμανσης). Απλώς έχετε αυτό κατά νου όταν αποφασίζετε αν θα ξοδέψετε περισσότερα για το Breville.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar